اگر احداث یک کارخانه را در نظر بگیرید یکی از سه بخش اصلی سرمایه‌گذاری، ساخت بناهای مورد نیاز تولید و تامین تاسیسات می‌باشد. منظور از بناهای مورد نیاز تولید سوله یا ساختمان تولید، انبارها، ساختمانهای مربوط به تاسیسات، ساختمان های اداری و رفاهی، استخر و … می باشد. این بخش از پروژه های صنعتی معمولاً زمانبرترین و با توجه به پروژه بزرگترین بخشهای سرمایه گذاری مورد نیاز می‌باشد. شرکت سامان صنعت مبتکر با تجربه احداث واحدهای صنعتی و در اختیار داشتن تیمهای پیمانکاری تخصصی مهیای انجام تمام فعالیتهای فاز ساخت پروژه می‌باشد. بمنظور آشنایی کامل با این خدمت این مطلب را تا انتها مطالعه فرمایید.

بخشهای اصلی احداث یک کارخانه

بطور کلی و در اکثر پروژه های صنعتی این سه بخش بصورت اصلی وجود دارند.

1- بررسی های قبل از ساخت شامل امکان سنجی طرح، دریافت مجوزات قانونی، تامین مالی و ….

2- مرحله ساخت بناهای مورد نیاز پروژه و تامین تاسیسات از جمله آب و برق و گاز و ….

3- مرحله تامین ماشین آلات شامل گزینش، قرارداد، خرید، حمل، نصب و راه اندازی و تولید آزمایشی

این سه بخش خدمات اصلی و با سابقه شرکت سامان صنعت مبتکر به متقاضیان سرمایه گذاری صنعتی و احداث کارخانه می باشد. در اینجا در مورد خدمت پیمانکاری بخش دوم که ساخت و ساز پرژوه صنعتی می باشد توضیحاتی ارائه می شود.

اهمیت ساخت بناها و تامین تاسیسات در پروژه های صنعتی

ساخت و ساز در پروژه‌های صنعتی علاوه بر نیاز به تخصصهای معمول مهندسی عمران و علاوه بر اینکه شامل فعالیتهای معمول از جمله تامین نقشه، حفاری، آرماتور بندی، بتن‌ریزی، ساخت ستون، دیوار و سقف و … می‌باشد نیازمند هماهنگی کامل با سایر بخشها و از همه مهمتر ماشین آلات و تجهیزات تولید و فرایند تولید می‌‍باشد. حالت بهینه و کم‌هزینه احداث یک کارخانه زمانیست که بخشهای احداث ابنیه و تاسیسات در ارتباط کامل با مهندسی تامین ماشین‌آلات و طراحی فرایند تولید انجام شوند. این موضوع علاوه بر حذف دوباره‌کاری های وقت گیر و پر هزینه منجر به اجرای اصولی‌تر پروژه متناسب با بخش فنی می‌شود. همچنین در بسیاری از موارد مشخصات فونداسیون‌ها، حفاریها، نوع مصالح مورد استفاده، محاسبات سازه، ارتفاع ساختمانها و ….. بستگی به نیازمندی های ماشین الات و تجهیزات تولیدی و تاسیسات مورد نیاز خواهد داشت.

مزایای انتخاب پیمانکار حرفه ای در ساخت پروژه های صنعتی

ساخت ابنیه صنعتی از فعالیتهایی است که در عین سادگی که در ظاهر وجود دارد نیازمند استفاده از پیمانکاران تخصصی و حرفه‌ای و یکپارچه می‌باشد. منظور از پیمانکاری سپردن مدیریت پروژه ساخت و ساز و فعالیت های اجرایی به تیم مدیریتی حرفه ای می باشد. این امر دارای مزایای زیادی خواهد بود که از جمله:

1- کاهش زمان ساخت و ساز:

حذف دوباره کاری های معمول در این گونه فرایندها و همچنین دسترسی تیم حرفه ای پیمانکار به تخصص های مورد نیاز و امکان استفاده از تیم ها با فعالیت همزمان، زمان اجرای پروژه را بطور چشمگیری کاهش می دهد.

2- کاهش هزینه های ساخت:

علاوه بر اینکه کاهش زمان ساخت و ساز منجر به بهره برداری سریعتر از پروژه و خواب سرمایه کمتر می شود ( خود منفعت بسیار بزرگیست) مدیریت یکپارچه ساخت و ساز توسط تیم حرفه ای پیمانکاری با حذف دوباره کاریها، امکان چانه زنی بالاتر با تیم های اجرایی، دسترسی وسیعتر به تامین کنندگان مصالح ساختمانی و خدمات مختلف، اشراف کامل به نیازمندی های فنی، قانونی و ایمنی ساخت و ساز و …. منجر به کاهش چشمگیر هزینه های ساخت و ساز می شود.

3- افزایش کیفیت ساخت و هماهنگی کامل با نیازهای فنی:

در صورتی که پیمانکاری ساخت بناها و تاسیسات پروژه های صنعتی توسط تیم پیمانکار مجرب و تحت مدیریت تیم تامین کننده ماشین آلات و خطوط تولید انجام شود علاوه بر کیفیت بالاتر ساخت تمامی نیازهای فنی سیستم تولیدی و جریان مواد به طور کامل رعایت می شود و علاوه بر افزایش بازده از دوباره کاری ها و یا هزینه های جانبی در حین فرایند تولید جلوگیری می کند.

4- کاهش ریسک برای مالکان پروژه:

مدیریت فعالیت های ساخت و ساز توسط پیمانکار طی قراردادی منقعد شده سبب می شود تمامی ریسکها اعم از ایمنی، حقوقی و …. متوجه تیم پیمانکار پروژه باشد و نه مالک پروژه

نظارت متمرکز بر خرج کرد توسط پیمانکار

گستردگی فعالیت های ساخت و ساز و درگیری تیمهای مختلف منجر به پدید آمدن هزینه های پیش بینی نشده و ریز و درشت مختلفی برای پروژه می شود که عدم کنترل این هزینه ها و بررسی مرکز هزینه ها منجر به افزایش چشمگیر خرج کرد در پروژه های ساخت و ساز و انحراف از بودجه تعیین شده و در نظر گرفته شده باشد. پیمانکار واحد منجر به استقرار سیستم‌های صورت وضعیت، کنترل پروژه، ساختار شکست کار و …. می شود. این سستمها علاوه بر تخمین دقیق بودجه مورد نیاز، مانع انحراف از بودجه می شود و قیمت پایانی کار با قیمت پیش بینی هماهنگ می‌گردد.

احداث کارخانه به صورت کلید در دست ( Turn Key)

کلید در دست اصطلاحی است که در آن پیمانکار تمامی فعالیتهای مربوط به احداث یک کارخانه را از ابتدا شامل مراحل قانونی و پیش امکان سنجی اولیه، طراحی مهندسی، امکان سنجی، ساخت سوله و انبارها و سایر بناها، تامین تاسیسات، تامین نیروی انسانی تا مراحل انتهایی که شامل نصب و راه اندازی ماشین آلات و تولید تجاری محصول می‌باشد را انجام می‌دهد.

شرکت سامان صنعت مبتکر با سابقه درخشان قریب به 20 ساله در احداث واحدهای صنعتی و ارائه سبد کامل خدمات در این حوزه، در بسیاری از پروژه‌های خود با توافق کارفرما اقدام به ساخت کارخانه بصورت کلید در دست می‌نماید. انتخاب گروه صنعتی سامان صنعت بعنوان پیمانکار اصلی منجر به افزایش چشمگیر سرعت احداث، کاهش قابل توجه هزینه‌های احداث و حداکثر انطباق فنی با شرایط تعیین شده در مطالعات مهندسی طرح خواهد شد. همچنین مدارک کامل فنی، مالی، حقوقی پروژه در حین احداث جمع آوری و در انتهای پروژه به صورت کامل دسته بندی و در اختیار کارفرما قرار می گیرند.

در صورتی که در هر جای ایران در تلاش برای ساخت یک کارخانه اید و یا در صورتی که در فرایند ساخت خود به کمک و مشاوره نیاز دارید با کارشناسان گروه صنعتی سامان صنعت تماس بگیرید.